comprest@comprest.ro | sesizari@comprest.ro
Program Casierie Brasov: L-J: 08.00-17.00 | V: 08.00-14.30
S.C. COMPREST S.A. executa diverse tipuri de lucrari pentru intretinerea partiilor din Poiana Brasov astfel:

  • lucrări premergătoare sezonului de iarnă la pârtii de schi, instalatii de producere a zăpezii artificiale, inclusiv echipamentele aferente acestora;
  • lucrări de întretinere în timpul sezonului;
  • lucrări de întretinere în extrasezon.
Activitatea de intretinere a Domeniului Schiabil Poiana Brasov este compusa din doua tipuri de lucrari si anume:

  • lucrari de intretinere in timpul sezonului de schi;
  • lucrari de intretinere in extrasezon.
In timpul sezonului de schi principala activitate consta in fabricarea de zapada artificiala atunci cand conditiile meteo permit acest lucru, nivelarea facandu-se intr-o grosime aproximativ egala si prelucrarea cu masinile de amenajat partiile astfel incat se se obtina o suprafata de cat mai neteda si de o consistenta care sa asigure un schi de agrement in conditii optime.
Prepararea zilnica a partiilor se desfasoara noaptea si este efectuata cu ajutorul masinilor speciale.
Deasemenea se executa jalonarea ,marcarea si montarea de elemente de siguranta pe partii (saltele de protectie,garduri si plase) astfel incat sa se evite pe cat posibil accidentarea schiorilor.
Se organizeaza depozite de zapada in zonele inclinate acolo unde uzura acestora este mult mai mare,astfel incat atunci cand stratul de zapada se subtiaza, sa poata fi folosita zapada depozitata pentru a corecta zonele afectate.
Pentru ca au loc competitii de schi de orice nivel , in aceste situatii partiile se pregatesc intr-un mod diferit, intrucat densitatea (duritatea) zapezii trebuie sa fie mult mai mare decat atunci cand se practica schi de agrement.Se efectueaza montarea elementelor de siguranta astfel incat sa se evite accidentarea competitorilor.
In extrasezon se desfasoara activitati de intretinere care constau in curatarea rigolelor astfel incat apele din precipitatii sa nu afecteze partiile de schi.
Se face cosirea ierbii ,revizia instalatiilor de produs zapada artificiala (tunuri,statii de pompare,compresoare de aer,pompe de apa,retea de apa,camine etc) precum si revizia si repararea masinilor de amenajat partiile de schi (4 bucati marca Kassbohrer PistenBully). Totodata un rol important il are si crearea stocului de apa in Lacul Ruia, apa necesara producerii de zapada artificiala in timpul iernii.
Are loc si curatarea surselor de captare a apeii precum si a bazinelor de decantare situate pe Domeniul Schiabil Poiana Brasov.

Pentru detalii, contactati-ne!