comprest@comprest.ro | sesizari@comprest.ro
Program Casierie Brasov: L-J: 08.00-17.00 | V: 08.00-14.30

Proiect si concurs - De la mic la mare reciclăm și desenăm

Comprest S.A. i-a provocat pe elevii brașoveni la un concurs inedit, ce a avut drept scop educarea copiilor în spiritul protecției mediului și al colectării separate a deșeurilor.

Pe parcursul lunii aprilie, Comprest S.A. a derulat un concurs inedit, intitulat sugestiv „De la mic la mare reciclăm și desenăm”.

Astfel, atât elevii din clasele primare, cât și cei din ciclul gimnazial au fost provocați să creeze diverse opere de artă din materiale reciclabile.

Proiectul s-a derulat în parteneriat cu opt unități de învățământ din municipiul Brașov (școlile gimnaziale numerele 3, 5, 8, 11, 12, 13, 14 și 30) scopul principal fiind educarea elevilor din școli în spiritul protecției mediului, considerată a fi una dintre problemele urgente ale lumii contemporane, dar și al colectării separate a deșeurilor și reciclării acestora.

Astfel, elevii și-au putut demonstra talentul, dar și conștientiza faptul că un pas mic în domeniul reciclării poate conduce la fapte mari pentru protejarea naturii. Un robot din cutii de conserve, o corabie din cartoane de ouă sau un cățeluș din PET-uri au fost doar câteva dintre creațiile inedite create de elevi, care au obținut și premii.

Concursul s-a bucurat de un real succes în rândul copiilor, astfel că au fost primite opere de artă de la peste 180 de elevi, respectiv 108 din clasele I – IV și 76 din clasele V – VIII.

Tocmai pentru a-i motiva, toți elevii care au participat la concurs au primit diplome și premii de participare în funcție de categorie, respectiv tablete pentru desenat, pentru cei mai mici dintre concurenți și ceasuri smart, pentru cei din clasele gimnaziale, precum și materiale promoționale oferite de Comprest.

În plus, cele mai originale lucrări create de elevi au fost selectate de către un juriu format din reprezentanți ai companiei Comprest S.A..

Premiile au fost alese, astfel încât să vină în întâmpinarea nevoilor elevilor în această perioadă, când, din cauza pandemiei, orele de curs s-au desfășurat mai mult în spațiul virtual.

Câștigătorii concursului „De la mic la mare reciclăm și desenăm” sunt:

Nr. crt

Nume și prenume

Clasa

Școala

Premiul

Categoria: Clasa a I a - a IV a

1

Florescu Matei

a III-a A

8

I

2

Vlad Antonia

a III-a D

5

II

3

Robert Gradinaru

I-a E

30

III

4

Iacob Viviana Maria

a IV-a D

14

Premiul de originalitate

Categoria: Clasa a V a - a VIII a

1

Neamtu Andreea Gabriela

a VI-a C

30

I

2

Martiniuc Daria

a VI-a B

5

II

3

Stanciu Elisa

a VIII-a A

13

III

4

Doris Rebeca Andor

a V-a C

30

Premiul de originalitate

Premiul special

1

Antonia Casaneanu

clasa I E

30

Premiul special

2

David Casaneanu

3

Denis Casaneanu

Proiect - Actiune de ecologizare voluntara derulata in zona albiei raului Barsa - 26 04 2021 - 27 04 2021

Acțiune de voluntariat derulată de către angajații Comprest SA pentru curățarea malurilor și albiei Râului Bârsa. S-au strâns peste 250 de saci cu deșeuri !

Angajații Comprest SA au desfășurat în zilele de 26 și 27 aprilie 2021 o acțiune voluntară de igienizare a malurilor și albiei Râului Bârsa, care s-a umplut de deșeuri, după ce șuvoaiele formate în urma topirii zăpezii au spălat zona din amonte de municipiul Brașov.

Actiunea s-a desfășurat voluntar, luni și marți, demarand cu o amplă acțiune de ecologizare a zonei din vecinătatea Râului Bârsa ce a vizat curățarea deșeurilor aduse de viiturile produse după topirea zăpezilor și care au rămas pe marginea apei sau chiar în albie.

Scopul acestei acţiuni a fost atât de ecologizare a unui areal poluat, cât şi de conștientizare a cetățenilor cu privire la importanţa protejării mediului înconjurător.

„ După campania pe care am derulat-o acum două săptămâni în zona Șprenghi împreună cu studenții Facultății de Mediu din Brașov, am decis să inițiem o nouă acțiune de ecologizare și am ales zona din vecinătatea Râului Bârsa, care, din păcate era foarte murdară. Activitatea a fost derulată benevol de către angajații noștri. Sperăm ca tot mai multe persoane să devină responsabile social, să protejeze mediul și să nu mai arunce la întâmplare deșeurile. Numai așa ne vom putea bucura de frumusețea peisajelor care ne înconjoară, iar cursurile de apă vor rămâne curate”, au precizat reprezentanții companiei noastre.

În urma acțiunii de salubrizare au fost colectați 250 de saci, fiecare cu un volum de 240 de litri, marea majoritate a deșeurilor strânse fiind sticle de plastic, care au fost adunate de șuvoaiele de apă din grămezile de mizerie aruncate iresponsabil lângă apă, în amonte de municipiul Brașov.

Sacii cu deșeurile rezultate au fost preluați cu utilajele companiei și au fost transportați la depozitul ecologic/stația de sortare în vederea eliminării/valorificării.

Proiect - Actiune de ecologizare derulata in zona Sprenghi - 17 04 2021

120 de saci cu deșeuri strânși în urma unei ample acțiuni de ecologizare derulată în zona Șprenghi de către Comprest împreună cu studenți ai Facultății de Mediu

Pentru a-i conștientiza pe tineri în spiritul unui comportament prietenos faţă de mediu, angajați ai societatii Comprest împreună cu studenți ai Facultății de Design de produs și Mediu din cadrul Universității Transilvania au desfășurat o amplă acțiune de ecologizare a zonei din vecinătatea Cimitirului Eroilor de la Șprenghi.

Scopul acestei acţiuni a fost și de a atrage atenţia asupra importanței păstrării unui mediu curat, dar şi a modalităților prin care putem contribui cu toţii la realizarea acestui lucru.

„ Intenționăm să derulăm mai multe astfel de acțiuni pe parcursul întregului an, atât cu scopul de a ecologiza diverse areale, care din neglijența unor persoane s-au umplut de diverse mizerii, cât și pentru a-i conștientiza pe tineri și pe copii că problemele de mediu generate de activitățile cotidiene în zonele locuite nu trebuie să afecteze sănătatea umană, confortul şi mediul înconjurător. Implicarea socială și simțul civic merg mână în mână cu educația pentru viață și transformarea tinerilor în adulți responsabili și educați. Le mulțumim tinerilor pentru implicare și Universității Transilvania și Primăriei Municipiului Brașov pentru sprijinul acordat”, au explicat reprezentanții Comprest SA.


La această acțiune de ecologizare au participat 35 de studenți, printre care și tineri care au venit din alte țări ca să studieze la Brașov, împreună cu coordonatorul lor, prof. Cristina Cazan din cadrul Facultății de Design de produs și Mediu, precum și angajați ai companiei de salubrizare Comprest.

De altfel, în calitate de organizator al acțiunii, Comprest SA a pus la dispoziție toate materialele necesare desfășurării acțiunii în condiții corespunzătoare, respectiv: saci, mănuși, dar și produse necesare pentru dezinfectare și măști de protecție sanitară.

„Am găsit destul de multe deșeuri în zona din spatele Cimitirului Eroilor, în special deșeuri reciclabile, care nu ar trebui să se regăsească în mediul înconjurător. Le-am adunat pe toate și vor ajunge la stația de sortare”, a precizat profesorul coordonator.

În urma acestei activități de ecologizare au fost adunați 120 de saci cu diverse deșeuri, care au fost preluați de utilajele Comprest și transportați la depozitul ecologic / stația de sortare în vederea eliminării / valorificării. Studenții au fost încântați de activitatea derulată și speră că și alți tineri le vor urma exemplul.

Acesta este una dintre campaniile de responsabilitate socială derulată de Comprest Sa , ce vizează educarea tinerilor și a copiilor în spiritul protecției mediului - considerată a fi una dintre problemele urgente ale lumii contemporane , dar și ale colectării selective și reciclării.

Anii trecuți, operatorul de salubrizare Comprest împreună cu Primăria Brașov a derulat un proiect de informare și conștientizare a elevilor din școlile brașovene privitor la colectarea separată a deșeurilor reciclabile, ce a presupus lecții deschise practice, însă acestea au fost suspendate ca urmare a restricțiilor impuse de pandemie.

Proiect „De la mic la mare reciclăm”


In data de 26.02.2020 elevii de clasa a II-a de la Școala Gimnazială nr.6 au luat parte la o lecție deschisă pe tema colectării separate a deșeurilor reciclabile și protecția mediului.
Lecția a făcut parte din proiectul „De la mic la mare reciclăm” inițiat de Comprest SA în colaborare cu Primăria Brașov. Lecția a fost una interactivă, presupunând atât lecturarea unei povești, cât și exerciții practice de reciclare. Astfel, prin intermediul personajului „Nom-Nom” elevii au învățat că aruncarea gunoiului la întâmplare este o reală problemă, care duce la poluare și la afectarea stării de sănătate atât a lor, cât și a celor din jurul lor.
După lectură, împreună cu reprezentanții Comprest, micuții au aflat în mod practic cum ar trebui să recicleze deșeurile , ce se intampla cu deseurile reciclabile si in ce recipiente se vor precolecta aceste deseuri. În plus, elevii au mai aflat și ce înseamnă simboluri de pe ambalajele reciclabile și au vizionat și câteva filme despre sortarea deșeurilor reciclabile la depozitul ecologic, dar și care este de fapt drumul deșeurilor pe care ei le aruncă și cum ajung cele reciclabile să fie refolosite sub forma unor produse..

Proiect „De la mic la mare reciclăm”


Operatorul de salubrizare Comprest împreună cu Primăria Municipiului Brașov a desfasurat in data de 25.02.2020 la Colegiul Johannes Honterus proiectul „De la mic la mare reciclăm”, un proiect de informare și conștientizare cu privire la colectarea separata a deșeurilor reciclabile.
Proiectul are scopul de a-i conștientiza pe elevi cu privire la importanța colectării separate a deșeurilor, astfel încât mediul înconjurător, dar și resursele naturale să fie protejate.
Micuții au învățat cum ar trebui să colecteze deșeurile reciclabile și au făcut și exerciții practice, astfel încât să transmită mesajul mai departe și acasă.
Aceștia au vizionat și câteva filmulețe educative cu privire la procesul tehnologic de reciclare și importanța acestuia în protejarea mediului prin reducerea poluării și economisirea de energie prin utilizarea unor materii prime recuperate din deșeuri.

Proiect “ Daruim comori, crestem oameni MARI”


Proiectul s-a desfasurat in data de 13.02.2020 la sediul societatii COMPREST si s-a adresat copiilor brasoveni de toate varstele.
Acest proiect are scopul de a-i determina pe cei mici sa citeasca mai mult dar si de a-i face sa acorde o mai mare importanta protectiei mediului prin colectarea separata a deseurilor.

Campania „Let’s Do It, România!”


Proiectul și-a propus responsabilizarea cetățenilor față de mediul înconjurător.
SC Comprest SA a participat la toate campaniile Let’s Do It, Romania! organizate, contribuind la salubrizarea zonelor din împrejurimile Brașovului, respectiv Predeal, Fundata, Vulcan, Ghimbav, Brașov. Au fost distribuite materiale (saci, mănuși) necesare colectării deșeurilor care au fost colectate și transportate la depozitul ecologic zonal Brașov.

Proiect “Zilele cartierului Avantgarden Brasov”


In cadrul evenimentului organizat de catre reprezentantii cartierului Avantgarden Brasov, societatea noastra a sustinut activitatea de constientizare a populatiei privind colectarea selectiva, prezentand cu aceasta ocazie si dotarea pe care o detine (recipiente, vehicule, utilaje, etc.).

Proiect „1 Iunie-Ziua Copilului” si „Saptamana gradinita altfel”


Obiectivul acestor proiecte a fost conștientizarea elevilor/copiilor în ceea ce privește colectarea selectivă a deșeurilor reciclabile, respectiv importanța reciclării și modul corect de separare a deșeurilor.

Proiect UNICEF România, Tin Factory și SC Comprest SA


Obiectivul: susținerea proiectelor UNICEF România prin donarea sumelor aferente valorificării cartușelor/ tonnerelor generate de SC Comprest SA.
El de adresează tuturor agenților economici și instituțiilor publice, având scopul de a transforma un deșeu fără valoare (chiar generator de costuri) într-un ajutor mic, dar prețios, pentru proiectele UNICEF în domeniul educației, sănătății și al protecției copilului.

Campania „Every Can Counts”- parteneriat între Asociația Nonprofit Alucro și SC Comprest SA

Perioada de desfășurare: 08 mai 2012 - 15 martie 2013, 05 decembrie 2013 -15 aprilie 2014.
Locul de desfășurare: școlile generale din municipiul Brașov.
Obiectivele campaniei:
  • conștientizarea importanței reciclării dozelor de aluminiu;
  • însușirea unor depinderi în spirit ecologic în rândul elevilor;
  • implementarea și dezvoltarea unui program activ de comunicare și desfășurare de campanii în școli, focusat pe reciclarea dozelor de aluminiu.