comprest@comprest.ro | sesizari@comprest.ro
Program Casierie Brasov: L-J: 08.00-17.00 | V: 08.00-14.30
CURĂȚENIA DE TOAMNĂ ÎN MUNICIPIUL BRAȘOV

În perioada 27.09 – 5.11.2021 va avea loc campania de curățenie de toamnă asigurată de Comprest, la solicitarea Primăriei Brașov. Aceasta se va desfășura etapizat în scopul acoperirii integrale a zonelor Municipiului Brașov și va consta în derularea operațiunilor de salubrizare specifice sezonului de toamnă, conform graficului stabilit de autoritatea administrației publice locale. De asemenea, vor fi amplasate containere de mari dimensiuni pentru depozitarea deșeurilor voluminoase din gospodării, precum mobilier, covoare, saltele, obiecte mari de folosință îndelungată, altele decât deșeurile de echipamente electrice și electronice, care nu pot fi preluate cu sistemele obișnuite de colectare a deșeurilor municipale.

Lista amplasării containerelor poate fi vizualizată mai jos.

PROGRAMUL ATELIERELOR COMPREST din perioada evenimentului Forumul Orașelor Verzi
ATELIERUL PRIVITOR LA COLECTAREA SELECTIVA se va derula pe aleea de Sub Tampa după următorul program:
6-10 Septembrie orele 18-20.30
11 Septembrie orele 10-14
12 Septembrie orele 12-14

ATELIERUL DE REALIZARE LUCRARI DIN MATERIALE RECICLABILE va avea loc duminică, 12 Septembrie orele 14-16, in Parcul Nicolae Titulescu, zona promenada.

ATELIERUL DE DESENE PE ASFALT se va desfășura in Parcul Nicolae Titulescu, zona promenada duminică, 12 Septembrie orele 10-12.
INTERVENTIE IN CARTIERUL STUPINI

În urma fenomenelor hidrometeorologice din data de 29.08.2021 și a efectelor înregistrate în urma acestora în cartierul Stupini, societatea COMPREST SA intervine și rămâne la dispoziția utilizatorilor din această zonă pentru colectarea deșeurilor rezultate. Vă stăm la dispoziție în permanență la numărul de telefon al dispeceratului 0268516871 pentru solicitarea oricărei intervenții în acest sens. De asemenea, s-a dispus amplasarea a doua containere de 20 m³ pentru depozitarea deșeurilor voluminoase în următoarele locații: str Fagurului nr 119 si str Fântânii nr 1.
COMUNICARE

În data de 26.08.2021, a avut loc ședința ordinară a consiliului local al comunei Vulcan. La aceasta au fost prezenți și reprezentanții COMPREST, în calitate de operator de salubrizare în zona comunei, prezentând punctual modul de desfășurare a activității în zona cu populație defavorizată. Având în vedere buna colaborare cu autoritatea locală, Societatea COMPREST a venit în sprijinul comunității cu scopul de a găsi soluții cât mai eficiente pentru a asigura un mediu sănătos, chiar și în această zonă.

FORUMUL ORASELOR VERZI IN BRASOV

Unul dintre obiectivele majore în domeniul protecției mediului ale companiei COMPREST SA, principalul operator care prestează servicii de salubrizare în Municipiului Brasov, este asigurarea unui mediu sănătos și echilibrat ecologic pentru comunitatea locală în mijlocul căreia își desfașoară activitatea .
De aceea, toate activările planificate a fi realizate în cadrul evenimentului „FORUMUL ORAȘELOR VERZI”, organizat de Primăria Municipiului Brașov, în perioada 6-12 septembrie 2021, au ca scop principal informarea, conștientizarea și educarea participanților, atât a copiilor, cât si a adulților, în vederea adoptării unui comportament ecologic, prin accentuarea importanței colectării selective a deșeurilor reciclabile. Oferim toate detaliile în pagina PROIECTE.

Actiune de ecologizare voluntara derulata in zona albiei raului Barsa - 26 04 2021 - 27 04 2021

Acțiune de voluntariat derulată de către angajații Comprest SA pentru curățarea malurilor și albiei Râului Bârsa. S-au strâns peste 250 de saci cu deșeuri !
Mai multe informatii in pagina PROIECTE.

Actiune de ecologizare derulata in zona Sprenghi - 17 04 2021

120 de saci cu deșeuri strânși în urma unei ample acțiuni de ecologizare derulată în zona Șprenghi de către Comprest împreună cu studenți ai Facultății de Mediu.
Pentru a-i conștientiza pe tineri în spiritul unui comportament prietenos faţă de mediu, angajați ai societatii Comprest împreună cu studenți ai Facultății de Design de produs și Mediu din cadrul Universității Transilvania au desfășurat o amplă acțiune de ecologizare a zonei din vecinătatea Cimitirului Eroilor de la Șprenghi.

Mai multe informatii in pagina PROIECTE.

Curățarea mecanizată a străzilor principale a fost reluată odată cu încălzirea vremii

Având în vedere temperaturile pozitive, reprezentanții Primăriei Brașov au luat decizia ca lucrările de curățenie mecanizată să fie reluate pe arterele principale ale municipiului.

Astfel, începând din această săptămână, utilajele de salubrizare Comprest SA au intrat pe străzile principale pentru a aduna mizeria strânsă la rigolă, care este pe de o parte inestetică, dar care este și un factor de poluare, ținând cont că praful format se împrăștie în atmosferă și reducere gradul de calitate al aerului. Acest tip de activități poate fi derulat doar atunci când sunt temperaturi pozitive, deoarece măturile mecanice utilizează și apă pentru a spăla carosabilul.

Indiferent de vreme, Brașovul trebuie să rămână un exemplu de curățenie, astfel că activitățile de măturare mecanizată se vor derula pe întreaga perioadă a sezonului rece, atunci când temperaturile exterioare vor fi pozitive, pe baza graficului stabilit de către inspectorii Serviciului Urmărire Contracte Salubrizare și Deszăpezire din cadrul Primăriei Brașov. „Împreună cu inspectorii serviciului de specialitate din cadrul Primăriei Brașov am stabilit ca activitățile de salubrizare efectuate cu automăturile mecanice să fie derulate pe întreaga perioadă a sezonului rece, în perioada când vremea este mai caldă, astfel încât să avem parte de străzi curate, fără noroi și praf. De altfel, suntem în continuare pregătiți să intervenim și cu utilajele de deszăpezire, dacă vom avea din nou temperaturi negative și vor fi precipitații, astfel încât traficul să se desfășoare în condiții de siguranță și fără sincope în municipiul Brașov

Echipa de comunicare a SC Comprest SA

Comprest a deschis în cartierul Stupini un centru de distribuție a sacilor destinați colectării selective a deșeurilor.

Reciclarea este una dintre activitățile esențiale în vederea reducerii poluării, dar și a risipei de materii prime. În acest sens, operatorul de salubrizare Comprest SA derulează un program de colectare selectivă a deșeurilor atât la nivelul municipiului Brașov, cât și într-o serie de localități din județ, unde administrează activitatea de salubrizare.
În curând, vor fi disponibile și noi modalități de plată

În această perioadă dificilă, în care deplasările sunt limitate, operatorul de salubrizare Comprest SA vine în sprijinul brașovenilor care locuiesc în cartierul Stupini și le oferă o metodă mult mai facilă de procurare a sacilor destinați colectării selective.

Sacii sunt distribuiți gratuit, pe bază de factură

Astfel, începând de joi, la intersecția dintre strada Plugarilor și strada Albinelor (lângă cabinetul medical) a fost deschis un centru de distribuție a acestor saci. Sacii, de culoarea galbenă, pentru colectarea plasticului și obiectelor din fier, albastră, pentru hârtie, și verde, pentru sticlă, le sunt distribuiți gratuit clienților Comprest, pe baza facturii. Programul centrului de distribuție din Stupini este de luni până vineri între orele 10.00 și 18.00 și sâmbăta, între 10.00 și 14.00.

Brașovenii care locuiesc în zonele de case din celelalte cartiere își pot procura în continuare sacii de reciclare atât de la casierii din teren și de la operatorii de pe mașinile de colectare, cât și de la casieria Comprest SA de pe strada Vlad Țepeș nr. 13.

Când se face colectarea în fiecare zonă de case

În conformitate cu programul stabilit de Comprest împreună cu Primăria Brașov, colectarea reciclabilelor se face săptămânal din fiecare zonă de case a municipiului Brașov, și de mai multe ori pe săptămână din zonele de blocuri, unde sunt amplasate containerele speciale de tip clopot. Astfel, brașovenii care locuiesc în zona de case din Bartolomeu pot scoate la porți sacii cu deșeuri reciclabile în zilele de luni. Cei care locuiesc în Tractorul, marțea, în Stupini, miercurea, în zonele de case de pe Codrii Cosminului, Gării, Fundătura Hărmanului, Timiș - Triaj, joi, în Florilor și Craiter, vinerea, iar în zona Brașovul Vechi, va rămâne sâmbăta.

Peste 60 de puncte de colectare, în zonele de blocuri

În ceea ce privește cele opt zone de blocuri din municipiul Brașov administrate de către compania brașoveană Comprest, au fost amenajate peste 60 de ecoinsule dotate cu recipiente speciale pentru deșeurile reciclabile, amplasarea acestora fiind decisă, în funcție de necesități, împreună cu reprezentanții serviciului de specialitate din cadrul Primăriei Brașov. Față de case, colectarea se face de mai multe ori pe săptămână: plasticul, de la toate aceste puncte de colectare, se ridică în zilele de luni, miercuri și vineri, hârtia, marți, joi și sâmbătă, iar sticla în zilele de miercuri.

Noi modalități de plată a facturilor

O altă măsură de care trebuie să ținem cont în această perioadă cauzată de pandemia de COVID - 19 este și cea de distanțare socială și de evitare a aglomerației, astfel că pentru a veni în sprijinul clienților săi și a nu mai fi necesară deplasarea la casierie, Comprest va pune la dispoziția clienților, începând de săptămâna viitoare, și alte modalități de plată. Astfel, clienții, persoane fizice și juridice pot apela la posibilitatea de a vizualiza factura accesând butonul „Plata online” de pe site-ul www.comprest.ro, dar și a efectua plata facturii urmând pașii aplicației. În plus, plățile se pot efectua și prin internet banking, la unitățile bancare, în următoarele conturi:
  • Cont: RO23BTRLRONCRT0295103701, Banca Transilvania
  • Cont: RO18INGB0001008200418918, I.N.G. Bank Brașov
  • Cont: RO27RNCB0053009805200001, B.C.R. Brașov
  • Cont: RO89BRDE080SV05660040800, B.R.D. Brașov
  • Cont: RO59TREZ1315069XXX000625, Trezoreria Brașov

Pentru a utiliza aplicația de pe site-ul www.comprest.ro este necesar să vă creați un cont de utilizator.

Astfel se introduce numărul de contract și numărul de factură, se verifică datele și apoi se înregistrează contul. Veți primi pe contul dumneavoastră de email un mesaj de confirmare, unde trebuie să vă confirmați noul cont creat. Folosiți apoi adresa de email și parola creată anterior pentru a accesa contul de plată Comprest pentru plata serviciilor de salubritate.

Pentru aplicația mobilă, se descarcă de pe Apple Store sau Google Play Store aplicația AQMETER dezvoltată de Set Mobile Srl, care este o platformă de servicii online și mobilă dedicată companiilor de utilități. Pentru utilizarea acesteia și crearea unui cont aveți nevoie de ultima factură și o adresă de email valabilă unde să vă confirmați contul creat. În cazul aplicațiilor mobile se procedează la fel, selectând din lista de furnizori Comprest SA.

„Evitați deplasările inutile, luați-vă măsuri de protecție și totul va fi bine”, este mesajul reprezentanților Comprest SA pentru brașoveni.

Echipa de comunicare a SC Comprest SA

Colectare separatăSocietatea noastră are in derulare contractul " Delegarea prin concesiune a gestiunii activitații de colectare,transport și transfer a deșeurilor municipale in zona 1 Bușteni - Sinaia ,Azuga " nr. 2219/COM/E510/17.11.2016 pe un termen de 8 ani
Societatea Comprest prezinta mai jos programul de prevenire si reducere a cantitatilor de deseuri generate din activitatea proprie