comprest@comprest.ro | sesizari@comprest.ro
Program Casierie Brasov: L-J: 08.00-17.00 | V: 08.00-14.30

Acțiune de voluntariat derulată de către angajații Comprest SA pentru curățarea malurilor și albiei Râului Bârsa. S-au strâns peste 250 de saci cu deșeuri !

Angajații Comprest SA au desfășurat în zilele de 26 și 27 aprilie 2021 o acțiune voluntară de igienizare a malurilor și albiei Râului Bârsa, care s-a umplut de deșeuri, după ce șuvoaiele formate în urma topirii zăpezii au spălat zona din amonte de municipiul Brașov.

Mai multe detalii pe pagina Proiecte

ACTIUNE DE ECOLOGIZARE DERULATA IN ZONA SPRENGHI - 17 04 2021

120 de saci cu deșeuri strânși în urma unei ample acțiuni de ecologizare derulată în zona Șprenghi de către Comprest împreună cu studenți ai Facultății de Mediu

Pentru a-i conștientiza pe tineri în spiritul unui comportament prietenos faţă de mediu, angajați ai societatii Comprest împreună cu studenți ai Facultății de Design de produs și Mediu din cadrul Universității Transilvania au desfășurat o amplă acțiune de ecologizare a zonei din vecinătatea Cimitirului Eroilor de la Șprenghi.

Mai multe detalii pe pagina Proiecte
LUNA CURĂȚENIEI

În perioada 29 martie 2021 - 1 mai 2021 se va derula o amplă acţiune de salubrizare în toate cartierele municipiului Braşov, care va cuprinde următoarele activități de salubrizare: curățarea rigolelor, măturarea manuală și mecanizată a străzilor și trotuarelor, ridicarea depozitărilor accidentale.


Dati click pentru detalii pe zona care va intereseaza.

CARTIERUL ASTRA

ASTRA 1
ASTRA 2
ASTRA 3

CARTIERUL BARTOLOMEU

CARTIERUL BRAȘOVUL VECHI

CENTRUL CIVIC

CARTIERUL FLORILOR

CARTIERUL GĂRII

CARTIERUL NOUA

POIANA BRAȘOV

CARTIERUL RĂCĂDĂU

CARTIERUL SCRIITORILOR

CARTIERUL STUPINI

CARTIERUL TIMIȘ-TRIAJ

CARTIERUL TRACTORUL

CARTIERUL ȘCHEI

Măsuri de prevenție

Comprest dezinfectează boxele de gunoi din cartiere !

În contextul declarării epidemiei de COVID-19, pentru a fi evitată răspândirea virusurilor sau a unor microbi, Comprest SA a luat decizia de a igieniza și dezinfecta boxele de gunoi din zonele pe care le administrează în municipiul Brașov.
Marți dimineață, activitatea a demarat în zona blocurilor de la Piața Dacia, urmând ca zilele viitoare să se ajungă în toate cartierele, unde operează compania noastra.
Atât platformele cât și pubelele dar si zona din vecinătatea acestora este practic spălată cu clor, la care se adaugă și substanță dezinfectantă sub formă de praf.
Activitatea de spălarea a platformelor de precolectare și a pubelelor este prevăzută în contractul pe care compania Comprest SA îl are încheiat cu Primăria Brașov, însă în această perioadă activitatea urmeaza să se intensifice și să fie inclusă și partea de dezinfecție.
„ Vrem să prevenim răspândirea virusurilor și a microbilor, astfel că am decis să derulăm mai des operațiunile de igienizare și dezinfecție a rampelor de gunoi.Sperăm că și brașovenii vor fi mai responsabili și vor lua astfel de măsuri de prevenție păstrând curățenia. De altfel, în această perioadă, derulăm și activități de salubrizare pe toate străzile și zonele verzi pe care le avem în administrare la nivelul municipiului Brașov, în cadrul campaniei derulate în parteneriat cu Primăria Brașov, «Luna Curățeniei»”.

Echipa de comunicare a Comprest SA

Comprest continuă dezinfecția și pe străzile secundare din cartiere, dar și pe aleile pietonale

Traversăm o perioadă extrem de grea, cauzată de pandemia de COVID-19, iar curățenia și dezinfecția sunt activitățile cheie pentru a trece cu bine de acest obstacol și a limita răspândirea virusurilor.
Operatorul de salubrizare Comprest SA continuă activitățile de dezinfecție la nivelul municipiului Brașov, în vederea reducerii riscului de împrăștiere a virusurilor și microbilor, în această perioadă dificilă cauzată de pandemia de COVID - 19.
Astfel, se derulează activități de spălare a străzilor principale și a zonelor pietonale intens circulate, precum și a străzilor secundare și aleilor pietonale din cartiere. Utilajele Comprest acționează periodic în fiecare dintre cartierele municipiului Brașov pentru a spăla părțile carosabile, dar și boxele de gunoi, care pot fi o sursă de microbi.
Totodată, activitatea de colectare a gunoiului menajer din cartierele administrate de Comprest SA se desfășoară după programul normal, astfel încât zona boxelor de gunoi sa fie în permanență curată.
„Noi facem curat și dezinfectam, păstrați și dumneavoastră curățenia pentru a reduce riscul împrăștierii virusurilor și a microbilor. Aruncați deșeurile doar în zonele special amenajate și noi asigurăm colectarea și transportul acestora la depozitul ecologic”.

Echipa de comunicare a Comprest SA

Curățarea mecanizată a străzilor principale a fost reluată odată cu încălzirea vremii

Având în vedere temperaturile pozitive, reprezentanții Primăriei Brașov au luat decizia ca lucrările de curățenie mecanizată să fie reluate pe arterele principale ale municipiului.

Astfel, începând din această săptămână, utilajele de salubrizare Comprest SA au intrat pe străzile principale pentru a aduna mizeria strânsă la rigolă, care este pe de o parte inestetică, dar care este și un factor de poluare, ținând cont că praful format se împrăștie în atmosferă și reducere gradul de calitate al aerului. Acest tip de activități poate fi derulat doar atunci când sunt temperaturi pozitive, deoarece măturile mecanice utilizează și apă pentru a spăla carosabilul.

Indiferent de vreme, Brașovul trebuie să rămână un exemplu de curățenie, astfel că activitățile de măturare mecanizată se vor derula pe întreaga perioadă a sezonului rece, atunci când temperaturile exterioare vor fi pozitive, pe baza graficului stabilit de către inspectorii Serviciului Urmărire Contracte Salubrizare și Deszăpezire din cadrul Primăriei Brașov. „Împreună cu inspectorii serviciului de specialitate din cadrul Primăriei Brașov am stabilit ca activitățile de salubrizare efectuate cu automăturile mecanice să fie derulate pe întreaga perioadă a sezonului rece, în perioada când vremea este mai caldă, astfel încât să avem parte de străzi curate, fără noroi și praf. De altfel, suntem în continuare pregătiți să intervenim și cu utilajele de deszăpezire, dacă vom avea din nou temperaturi negative și vor fi precipitații, astfel încât traficul să se desfășoare în condiții de siguranță și fără sincope în municipiul Brașov

Echipa de comunicare a SC Comprest SA

Comprest a deschis în cartierul Stupini un centru de distribuție a sacilor destinați colectării selective a deșeurilor.

Reciclarea este una dintre activitățile esențiale în vederea reducerii poluării, dar și a risipei de materii prime. În acest sens, operatorul de salubrizare Comprest SA derulează un program de colectare selectivă a deșeurilor atât la nivelul municipiului Brașov, cât și într-o serie de localități din județ, unde administrează activitatea de salubrizare.
În curând, vor fi disponibile și noi modalități de plată

În această perioadă dificilă, în care deplasările sunt limitate, operatorul de salubrizare Comprest SA vine în sprijinul brașovenilor care locuiesc în cartierul Stupini și le oferă o metodă mult mai facilă de procurare a sacilor destinați colectării selective.

Sacii sunt distribuiți gratuit, pe bază de factură

Astfel, începând de joi, la intersecția dintre strada Plugarilor și strada Albinelor (lângă cabinetul medical) a fost deschis un centru de distribuție a acestor saci. Sacii, de culoarea galbenă, pentru colectarea plasticului și obiectelor din fier, albastră, pentru hârtie, și verde, pentru sticlă, le sunt distribuiți gratuit clienților Comprest, pe baza facturii. Programul centrului de distribuție din Stupini este de luni până vineri între orele 10.00 și 18.00 și sâmbăta, între 10.00 și 14.00.

Brașovenii care locuiesc în zonele de case din celelalte cartiere își pot procura în continuare sacii de reciclare atât de la casierii din teren și de la operatorii de pe mașinile de colectare, cât și de la casieria Comprest SA de pe strada Vlad Țepeș nr. 13.

Când se face colectarea în fiecare zonă de case

În conformitate cu programul stabilit de Comprest împreună cu Primăria Brașov, colectarea reciclabilelor se face săptămânal din fiecare zonă de case a municipiului Brașov, și de mai multe ori pe săptămână din zonele de blocuri, unde sunt amplasate containerele speciale de tip clopot. Astfel, brașovenii care locuiesc în zona de case din Bartolomeu pot scoate la porți sacii cu deșeuri reciclabile în zilele de luni. Cei care locuiesc în Tractorul, marțea, în Stupini, miercurea, în zonele de case de pe Codrii Cosminului, Gării, Fundătura Hărmanului, Timiș - Triaj, joi, în Florilor și Craiter, vinerea, iar în zona Brașovul Vechi, va rămâne sâmbăta.

Peste 60 de puncte de colectare, în zonele de blocuri

În ceea ce privește cele opt zone de blocuri din municipiul Brașov administrate de către compania brașoveană Comprest, au fost amenajate peste 60 de ecoinsule dotate cu recipiente speciale pentru deșeurile reciclabile, amplasarea acestora fiind decisă, în funcție de necesități, împreună cu reprezentanții serviciului de specialitate din cadrul Primăriei Brașov. Față de case, colectarea se face de mai multe ori pe săptămână: plasticul, de la toate aceste puncte de colectare, se ridică în zilele de luni, miercuri și vineri, hârtia, marți, joi și sâmbătă, iar sticla în zilele de miercuri.

Noi modalități de plată a facturilor

O altă măsură de care trebuie să ținem cont în această perioadă cauzată de pandemia de COVID - 19 este și cea de distanțare socială și de evitare a aglomerației, astfel că pentru a veni în sprijinul clienților săi și a nu mai fi necesară deplasarea la casierie, Comprest va pune la dispoziția clienților, începând de săptămâna viitoare, și alte modalități de plată. Astfel, clienții, persoane fizice și juridice pot apela la posibilitatea de a vizualiza factura accesând butonul „Plata online” de pe site-ul www.comprest.ro, dar și a efectua plata facturii urmând pașii aplicației. În plus, plățile se pot efectua și prin internet banking, la unitățile bancare, în următoarele conturi:
  • Cont: RO23BTRLRONCRT0295103701, Banca Transilvania
  • Cont: RO18INGB0001008200418918, I.N.G. Bank Brașov
  • Cont: RO27RNCB0053009805200001, B.C.R. Brașov
  • Cont: RO89BRDE080SV05660040800, B.R.D. Brașov
  • Cont: RO59TREZ1315069XXX000625, Trezoreria Brașov

Pentru a utiliza aplicația de pe site-ul www.comprest.ro este necesar să vă creați un cont de utilizator.

Astfel se introduce numărul de contract și numărul de factură, se verifică datele și apoi se înregistrează contul. Veți primi pe contul dumneavoastră de email un mesaj de confirmare, unde trebuie să vă confirmați noul cont creat. Folosiți apoi adresa de email și parola creată anterior pentru a accesa contul de plată Comprest pentru plata serviciilor de salubritate.

Pentru aplicația mobilă, se descarcă de pe Apple Store sau Google Play Store aplicația AQMETER dezvoltată de Set Mobile Srl, care este o platformă de servicii online și mobilă dedicată companiilor de utilități. Pentru utilizarea acesteia și crearea unui cont aveți nevoie de ultima factură și o adresă de email valabilă unde să vă confirmați contul creat. În cazul aplicațiilor mobile se procedează la fel, selectând din lista de furnizori Comprest SA.

„Evitați deplasările inutile, luați-vă măsuri de protecție și totul va fi bine”, este mesajul reprezentanților Comprest SA pentru brașoveni.

Echipa de comunicare a SC Comprest SA

Colectare separatăSocietatea noastră are in derulare contractul " Delegarea prin concesiune a gestiunii activitații de colectare,transport și transfer a deșeurilor municipale in zona 1 Bușteni - Sinaia ,Azuga " nr. 2219/COM/E510/17.11.2016 pe un termen de 8 ani
Societatea Comprest prezinta mai jos programul de prevenire si reducere a cantitatilor de deseuri generate din activitatea proprie